Sosyal Medya

Dünya

Çin’in Suriye’ye 5 bin asker göndereceği iddia edildi

Çin hükümetinin geçtiğimiz günlerde, Suriye ile yaptığı bir anlaşma kapsamında Suriye'ye 5 bin asker göndereceği iddia edildi



Çin'in, Kara Kuvvetlerine ait beÅŸ bin askeri Suriye’ye göndermek için Åžam hükümeti ile anlaÅŸtığı iddia edildi.

The European Union Times'ta yer alan habere göre, bu askerlerin DoÄŸu Türkistan’da konuÅŸlandırılan "Sibirya kaplanları" ve Lancjoy askeri bölgesindeki ”Gece Kaplanları" özel kuvvetleri gruplarından oluÅŸması bekleniyor.

Rus medyası, Çin askerlerinin Suriye’ye gönderilmesinin Çin Ulusal Meclisi tarafından geçen ay kabul edilen terörle mücadele yasasının bir sonucu olduÄŸunu öne sürdü.

Çin’in bu tür önlemleri, Sincan ismini verdiÄŸi DoÄŸu Türkistan’da çoÄŸunluÄŸu oluÅŸturan Uygur Müslümanlarının yurt içinde ve dışında etkinliklerini artırmasından dolayı olabileceÄŸi öngörülüyor.

The European Union Times bu haberi "Obama için gece kabusu" olarak sundu.

24 Aralık'ta Çin DışiÅŸleri Bakanı Wang Yi ve Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim, Pekin’de bir araya gelmiÅŸlerdi. Görüşmelerin sonunda Çin tarafı Suriye’ye 6,2 milyon dolar yardım tahsis etme kararı almıştı. Wang Yi, Pekin’in gelecekte de Suriye’nin ihtiyaçlarına göre Suriye'ye her türlü yardımı saÄŸlayacağını bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.